Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξατομικευμένη αρθροπλαςτική γόνατος. Η Αρθροπλαστική σε νέα εποχή.

Η εξατομικευμένη αρθροπλαςτική γόνατος είναι είναι η τελευταία εξέλιξη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος. Είναι η μέθοδος που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί απλά φτιάχνεται για τον καθένα χωριστά!
Οι εξελίξεις στην ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου αποτελούν ένα πονοκέφαλο για το ασθενή που πλέον έχει έρθει η ώρα να χειρουργήθει.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν.
Χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για μεγαλύτερη ακρίβεια (navigation),
Οι τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας M.I.S.  με μικρότερες τομές και μικρότερο
ιστικό τραυματισμό. Το βασικό τους πλεονέκτημα έιναι και το μεγάλο τους μειονέκτημα. Λόγω της μικρής τομής οι χειρισμοί κατα την διάρκεια του χειρουργείου είναι δυσχερείς έως δυσχερέστατοι, με αποτέλεσμα τήν σημαντική επιμήκυνση του χειρουργικού χρόνου ( έως 3 και πλέον ώρες έναντι των μόλις 1,5ωρών που απαιτούν οι άλλες τεχνικές) με αντίστοιχη επιμήκυνση του χρόνου της αναισθησίας και των κινδύνων απο αυτήν επιμήκυνση (καρδιαγγειακά προβλήματα και φλεγμονές, ενώ η δυσχερής πρόσβαση στις οστικές δομές στις οποίες πρόκειται να επέμβουμε καθιστά σαφώς μεγαλύτερες τις πιθανότητες μη βέλτιστης τοποθέτησης των προθέσεων (η οποία είναι και ένας απο τους σημαντικότερους αν όχι ο πιο σημαντικός λόγος αποτυχίας αυτού του τύπου των χειρουργείων) και της ανάγκης νέου χειρουργείου σε μικρότερο χρονικό διάστημα απο το προβλεπόμενο. 
Η ανάπτυξη νέων υλικών όπως τα
κεραμικά για μεγαλύτερο χρόνο αντοχής των υλικών.
Η ρομποτική χειρουργική, όπως ο βραχίονας Macoplasty,
Ο οποίος αυξάνει την ακρίβεια των οστικών κοψιμάτων σε ένα μόνο
είδος επέμβασης με μικρό εύρος εφαρμογής, (δηλαδή τη
μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική), και έχει και μεγάλο
κόστος.
Όλες αυτές οι εξελίξεις συχνά δημιουργούν σύγχυση στους ασθενείς η οποίοι καλούνται να επιλέξουν την μία ή την άλλη μέθοδο θέλοντας να εξασφαλίσουν καλό αποτέλεσμα. 
Σήμερα η πιο επαναστατική μέθοδος όσον αφορά την ολική άρθρο πλαστική ´ γόνατος είναι η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος. Είναι μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε την απόλυτα σωστή τοποθέτηση της πρόθεσης σε σχέση της σωςτης με τον ασθενή τον οποίο. Χειρουργούμε. Αυτό δηλαδή που είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της M.I.S. είναι το απόλυτο πλεονέκτημα της εξατομικευμένης. 
Ο προγραμματισμός του χειρουργείου ξεκινά με μιά αξονικη τομογραφία που διενεργείται σε πιστοποιημένο κέντρο και έτσι έχουμε μια τρισδιάστατη απεικόνιση του γόνατος. Πάνω σε αυτή την απεικόνιση γίνεται ο σχεδιασμός του χειρουργείου με χρήση υπολογιστή, προετοιμάζονται τα "κοψίματα". Τα δεδομένα αποςτέλονται σε εταιρία βιοτεχνολογίας και βάση αυτού προγραματισμού παρασκευάζονται ειδικά εργαλεία οδηγοί απόλυτα εξατομικευμένα στον ή στην ασθενή.Αυτό εξασφαλίζει τα τελειώτερα δυνατά αποτέλεσματα Τοσό απο πλευράς λειτουργικότητας όσο και απο πλευράς Γρηγόρης μετεγχειρητικής αποκατάστασης ενώ εξασφαλίζεται η μακροβιότητα του χειρουργείου που είναι και ο μεγαλύτερος ανηςυχία αυτών των ασθενων.

Συμπερασματικά λοιπόν η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος είναι η νέα μεγάλη καινοτομία στο χώρο την Αρθροπλαστικής γιατί
• Εξασφαλίζει την βέλτιστη τοποθέτηση των υλικών.
• Επιτυγχάνει την μείωση του χρόνου χειρουργείου. Άρα & μείωση του κινδύνου φλεγμονής. 
• Εξασφαλίζει την Γρηγόρη ανάρρωση.
• Προοιωνίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του χειρουργείου και άρα μικρότερη πιθανότητα νέου χειρουργείου στο μέλλον. 

Η απόφαση ενός χειρουργείου αποτελεί ένα μεγάλο θέμα για τον ασθενή αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον του. Οι απορίες και οι προβληματισμοί πολλοί. Η καλή πληροφόρηση και ο προγραμματισμός απαραίτητα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Μετά το χειρουργείο τί?

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ειναι αυξανόμενη σε συχνότητα και η χειρουργική αποκατάσταση συχνά αναπόφευχτη. Πολλές ειναι οι ανησυχίες και προβληματισμοί για μετα το χειρουργείο. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις για τα ποιό συχνά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που είναι να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος. M.I.S. Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος. Ολική Αρθοπλαστική. Τι πρέπει να ξέρετε για την ζωή σας μετα την αρθροπλαστική γόνατος from Tom Samourkasidis Σχετικά Links: Αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική Γόνατος. Γρήγορη Αποθεραπεία, Μικρότερες επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Η αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει!!!

Σύνδρομο απιοειδούς :  Ερεθισμός - παγίδευση του ισχιακού νεύρου που προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του μυός απιοειδούς (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο  jogging), παρατεταμένη καθιστική εργασία ή άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση ή απευθείας πλήξη. Δέστε το video για καλύτερη κατανόηση τού συνδρόμου:  Από το σύνδρομο πάσχουν συχνά άτομα τα οποία ασχολούνται με αθλήματα δρόμου, ενώ δεν ειναι σπάνιο οι ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του ισχιακού νεύρου αλλά και η παρουσία επικουρικού απιοειδούς. Επίσης το σύδρομο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με προβλήματα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις ( ιερολαγονίτιδα ), όπως σε αυτούς που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αξονική σπονδυλίτιδα ή αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα. Η πάθηση πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως μια τυπική οσφυαλγία - ισχιαλγία, η οποία όμω

ΒΑΔΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΔΑΚΤΥΛΟΒΑΜΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ?

Είναι αρκετά συχνό να βλέπουμε παιδιά μικρής ηλικίας να περπατούν στις μύτες των ποδιών τους. Σάν μπαλαρίνες. Τα παιδιά αυτά καλούνται δακτυλοβάμωνες (στην αγγλική ορολογία toe walker). Είναι κάτι που πρέπει οι γονείς να ανυσηχούν? ΤΙ ΕΙΝΑΙ  Η βάδιση στις μύτες των ποδιών είναι πολύ συνηθισμένο στα βρέφη που ξεκινούν να περπατούν. Είναι κάτι που συνήθως το αφήνουν πίσω μετά την ηλικία των δύο ετών. Η πλειονότητα των παιδιών που και μετά από αυτήν την ηλικία συνεχίζουν να περπατούν έτσι, το κάνουν από συνήθεια. Αν το παιδί αναπτύσσεται κανονικά, σπάνια η βάδιση αυτή αποτελεί πρόβλημα. ΑΙΤΙΕΣ Τις συντριπτικά περισσότερες φορές, είναι κάτι που κάνει το παιδί από συνήθεια. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει κάποια υποκείμενη κατάσταση. Βραχύς Αχίλλειος τένοντας Εγκεφαλική Παράλυση Μυική δυστροφία Αυτισμός ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Δέν υπάρχουν. Συχνά το φαινόμενο παρατηρείται μέσα στην οικογένεια ΘΕΡΑΠΕΙΑ Αν το παιδί περπατά από